
مواد لازم برای دلمه بادمجان
بادمجان دلمه ای :6 عدد متوسط
مایع دلمه بسته به اندازه بادمجان :به اندازه
پیاز داغ : 3/4 پیمانه
رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری پر
روغن مایع :2 قاشق
فلفل و زردچوبه :1 قاشق چایخوری
نمک :1 تا 2 قاشق چای خوری
مواد میانی دلمه:
گوشت چرخ کرده :200 گرم
لپه :4 قاشق غذاخوری
برنج:1 پیمانه
پیازخرد شده :1 عدد
سبزی دلمه شامل :(نعناع ،تره ، جعفری ، گشنیز ، شوید ، پیازچه ، ریحان ، ترخان و مرزه ) 1 کاسه سوپ خوری
رب گوجه:2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
آبلیمو :مقدار کمی
دستور تهیه دلمه بادمجان :
روش درست کردن دلمه بادمجان :
بعد از اینکه مایه دلمه را تهیه کردید ،نوبت به درست کردن سس آن است ،قابلمه و یا ماهیتابه گودی را روی حرارت قرار دهید و پیاز داغ و رب را مخلوط کرده و به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
بعد داخلش مقداری آب ، نمک ، فلفل ، دارچین و آبلیمو اضافه کنید تا به جوش بیاید.بعد حرارت را ملایم کنید.
بادمجان ها را پس از شستن ، به اندازه 2 سانتی متر سر آن را ببرید . بعد داخلش را خالی کنید به طوری که به اندازه یک سانتی متر از گوشت دور بادمجان ها باقی بماند.
بعد از مایه درست شده داخل بادمجان ها بریزید و بادمجان ها را پر کنید.ولی نباید خیلی فشرده کنید چون باعث ترک خوردن دلمه میشود.
سر آن را به عنوان در پوش روی بادمجان قرار دهید و دلمه ها را به صورت ایستاده و چسبیده به هم در ظرف سس تان بچینید و در ظرف را ببندید تا بادمجان ها به مدت یک ساعت پخته شوند.
بعد از نرم شدن بادمجان ها آنها را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و مقداری از سسش را کنارش بریزید
نکات تکمیلی در مورد دلمه بادمجان
دلمه بادمجان جزو غذای محلی - آذربایجانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
دلمه بادمجان را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .