مردم خطه سنندج به دلیل کوهستانی بودن و سرسبزی این منطقه گرایش زیادی به تناول غذاهایی که با سبزیهای معطر و خوشبو طبخ می گردد دارند که از آن جمله “آش هالاو” می باشد.
مواد لازم برای آش هالاو :
- گوشت گوسفند ی با استخوان :400 گرم
- سیب زمینی :4 عدد متوسط
- لوبیا سفید :200 گرم
- نخود :250 گرم
- سبزی های معطر :شامل (برگ چغندر، پیازچه ، نعنا و جعفری )خرد شده 1 پیمانه
- پیاز :1 عدد متوسط
- بلغور یا برنج ریز : مقداری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه : به مقدار کافی
- آبغوره :به میزان لازم
- نعنا : جهت تزئین
طرز تهیه آش هالاو :
ابتدا پیاز را خرد کرده با گوشت تفت می دهیم، سپس نمک و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم. حبوبات را که از روز قبل در آب خیس شده اند به آش می افزائیم.
در این هنگام نیز سبزی های خرد شده را به محتویات می افزائیم. مقداری آب به آش اضافه نموده و شعله را روی حرارت متوسط تنظیم تا محتویات شامل گوشت و سبزی و حبوبات خوب بپزد.
بعد از پخت گوشت و حبوبات، سیب زمینی ها را پوست کنده به مواد اضافه می کنیم.
هنگامیکه آش، خوب جا افتاد چاشنی آبغوره را بنا بر ذائقه خودتان به آن اضافه می کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش هالاو
آش هالاو جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش هالاو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .