
دستور پخت “آلبالو پلو” شیرازی خوشمزه و مجلسی
مواد لازم برای درست کردن آلبالو پلو :
- آلبالوی هسته گرفته :4 پیمانه
- برنج :3 پیمانه
- مرغ بدون استخوان : 300 گرم
- پیاز رنده شده : 1 عدد
- شکر : 3 پیمانه
- گلاب : به مقدار لازم
- زعفران دم کرده : به مقدار لازم
- روغن حیوانی : به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه :به مقدار لازم
- خلال بادام و پسته : برای تزیین
طرز تهیه آلبالو پلو :
برنج را بشویید و به اندازه ای که بخواهید آن را کته درست کنید ،به مدت 2 تا 3 ساعت در آب و نمک خیس دهید.
(برای کته کردن برنج باید به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب اضافه تر به آن اضافه کنید یعنی برای 3 پیمانه برنج ، 4 پیمانه آب بریزید)
هسته آلبالو ها را بگیرید و با شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. گوشت مرغ را چرخ کنید و به همراه پیاز رنده شده ، نمک و زردچوبه مخلوط کنید و با دست ورز دهید.
سپس از مایه گوشتی ، کوفته های ریزی درست کنید . ظرفی را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد مقداری زعفران و یا زردچوبه به آب درحال جوشیدن اضافه کنید.
سپس کوفته ریزها را داخل آب جوش بریزید تا خوش رنگ شوند. برنج را به صورت کته بپزید و بعد از اینکه دم کشید ، مقداری از آن را با زعفران ، گلاب و روغن حیوانی مخلوط کنید.
مقداری دیگری از برنج را با کمی شهد رقیق آلبالو و روغن حیوانی مخلوط کنید . بقیه برنج کته را در دیس بکشید و با گوشت ، آلبالو ، برنج زعفرانی و برنج رنگی و مقداری خلال تزیین و سرو کنید.
نکات طلایی برای خوشمزه تر شدن آلبالو پلو :
- از گوشت قرمز هم میتوانید به جای مرغ در آلبالو پلو استفاده کنید.
- برای پختن آلبالوها از ظروف مسی سفید شده، لعابی و یا استیل ضد زنگ استفاده کنید و بهتر است آلبالوها بیشتر از 10 دقیقه نجوشد تا رنگ آلبالو نپرد و غذا قرمز و خوش رنگ بماند.
- موقعه دم کردن آلبالو پلو، از شعله پخش کن در زیر قابلمه استفاده کنید و حرارت را کم کنید تا لایه زیرین پلو نسوزد و سیاه نشود.
- ادویه پلویی ، دارچین، زعفران، فلفل قرمز و هل ، طعم پلوی شما را خوش تر می کند.
- مرغ یا گوشت قلقلی آلبالو پلو را جداگانه هنگام سرو، لابه لای آن بریزید.
- برای دم کردن پلو می توانید از آب مرغ هم استفاده کنید.
- در صورت امکان از مربا استفاده نکنید.
- می توانید برنج و آلبالو را جداگانه تهیه و آماده کنید و هنگام سرو با هم مخلوط کنید.
- در صورت استفاده از خلال بادام و پسته آنها را حداقل یک ساعت در آب خیس کنید و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
- خلال ها را میتوانید بعد از خیس کردن در گوشه قابلمه کنار آلبالوها دم کنید.
- برای اینکه رنگ آلبالو نپرد مقدار آب آلبالو را زیاد نگیرید تا ناچار نشوید آن را زیاد بجوشانید.
- برای اینکه بتوانید هسته آلبالو را آسان تر جدا کنید ، آن را نیم ساعت در فریزر و در بین یخ ها قرار دهید.
- برای داشتن ته دیگ آلبالو میتوانید مقداری اضافی از آلبالو ها را به همراه مقداری روغن در کف قابلمه ریخته و اجازه دهید کمی حرارت ببیند و خودش را بگیرد سپس بقیه برنج و مواد بین آن را اضافه کنید.
- اگر دوست دارید برنج صورتی باشد آب البالو را بیشتر کنید و برنج را کمی زنده تر بردارید و آب اضافه آلبالو را به روی برنج بدهید.
- طبخ آلبالو پلو در پلوپز باعث زیبا تر شدن آن میشود.
- اگر دوست دارید آلبالو پلو شیرین شود میزان شکر را بیشتر و در صورتی که دوست ندارید شکر را از دستور حذف کنید.
- برای اینکه آلبالو ها هنگام دم کشیدن پلو به هم نچسبند، آن را با کره آب کرده حسابی مخلوط کنید.
- اگر می خواهید یک آلبالو پلو چند رنگ و مجلسی با مرغ یا گوشت داشته باشید، یک گوشه دیگر قابلمه مقداری شربت آلبالو ( در حد سه یا چهار قاشق غذاخوری) و یک گوشه دیگر مقداری زعفران آب کرده بریزید.
- هنگام ریختن آلبالو پلو در قابلمه باید لایه آخر آلبالو پلو فقط برنج سفید باشد. تا هنگام سرو کردن برنج ، تمام این قسمت ها را با مقداری برنج سفید مخلوط کنید و هر کدام را به صورت جداگانه روی دیس بکشید.
نکات تکمیلی در مورد آلبالو پلو
آلبالو پلو جزو پلو و چلو میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
آلبالو پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .