
مواد لازم برای فطیر محلی خراسان
- آب:نصف پیمانه
- آرد:4 پیمانه
- کره:150 گرم
- خمیر مایه خشک ریز:1 قاشق غذا خوری
- تخم مرغ:1عدد
- زرد چوبه:به مقدار لازم
- کشمش و گردو: 1 پیمانه
- شیره انگور:نصف پیمانه
طرز تهیه فطیر محلی خراسان
در یک ظرف گود آرد را بریزید و وسط آن را گود کنید و نصف پیمانه آب ، تخم مرغ ، خمیر مایه و کره را داخل گودی وسط آرد بریزید.
همه مواد را با هم مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را حسابی با دست ورز دهید تا نرم شود و به دست نچسبد.
خمیر آماده شده را به مدت 30 دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت دهید تا حجمش دوبرابر شود و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از نیم ساعت استراحت خمیر ،آن را به اندازه نارنگی تقسیم کنید و با وردنه هر کدام از چانه ها را به صورت نان لواش ، نازک باز کنید.
زرد چوبه و کره را با هم مخلوط کنید و با قلمو بر روی خمیرها بمالید و خمیر بعدی را روی خمیر اولی قرار دهید .
این لایه را تا 6 عدد خمیر روی هم ادامه دهید و روی هر لایه را با مخلوط زرد چوبه و کره چرب کنید.
وقتی 6 لایه از خمیر را روی هم قرار دادید آنها را دوباره لوله کنید تا توپ بزرگتری شود.
سپس دوباره با وردنه خمیر را به قطر 20 سانتی مترباز کنید .
شیره انگور ، گردو و کشمش را با هم مخلوط کنید و روی خمیر قرار دهید . یک لایه خمیر دیگر روی سطح خمیر پوشیده با مخلوط شیره و گردو بگذارید و در فر 200 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
اگر هم بخواهید به شکل سنتی آن را بپزید میتوانید در تنور و یا در دیگ مسی این کار را انجام دهید.
نکات تکمیلی در مورد فطیر محلی خراسان
فطیر محلی خراسان جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
فطیر محلی خراسان را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .