کودکان
اگرکودکان سوال نپرسد ؛ دنیای پیرامونش را هم نمی تواند خوب بشناسد و منطق و عقلانیتش خوب شکل نمی گیرد و فکرش خلاق و فعال نمی شود.

علت سوال کردن مکرر کودکان چیست

کودکان بعد از دریافت پاسخ از شما در مورد آن فکر می کنند و حتی آن را با دوستان هم سن و سال خود هم در میان می گذارند. بنابراین از این که کودک شما برای پرسیدن یک سؤال تکراری به شما مراجعه کند، اصلا تعجب نکنید.
سؤالات زیادی ذهن اطفال را مشغول میکند می خواهیم پاسخ هایی برای آن ها بیابیم به برخی از رایج ترین آن ها در این مطلب اشاره کرده ایم با ما در ادامه مطلب همراه باشید

در حالی که فرزندتان از مدرسه تعطیل شده، در ترافیک سنگین مسیر خانه گیر کرده اید و فکر می کنید برای ناهار چه چیزی تهیه کنید ناگهان فرزند 7 ساله تان با صدای بلند می پرسد:«مامان چرا آسمون آبیه؟» شما که همیشه کودکان را به یادگیری علم تشویق می کردید و آرزو داشتید برای یک بار هم که شده به جای پرسیدن قیمت سی دی بازی، یک سؤال درسی از شما بپرسد، اکنون از پاسخ دادن به این سؤال ساده عاجز مانده اید اما شاید دانستن این موضوع که تقریبا اکثر والدین پاسخ روشنی برای این سؤالات ندارند، اندکی باعث آرامش شما شود.

اینها سؤالاتی است که واقعا ذهن کودکان را مشغول می کند اما بزرگ ترها پاسخ روشنی برای آن ندارند. فرزند شما اینها را به صورت موضوعات عادی روزمره نمی پذیرد و باید جواب روشنی دریافت کند که قانع شود. اگر شما هم از دست سؤالات بی شمار و بی پاسخ کودک تان کلافه اید و نمی دانید چه پاسخی باید بدهید، پیشنهاد می کنم این مطلب را با دقت بخوانید.

مطالعات چه می گوید؟

محققان انگلیسی با انجام مطالعاتی روی 2هزار و 500 خانواده متوجه شدند بسیاری از والدین امروزی نمی توانند پاسخ سؤالات علمی و حتی تعداد زیادی از سؤالات معمولی کودکان خود را بدهند. این مطالعات همچنین نشان داد فقط یک سوم والدین به دنبال یافتن پاسخ دقیق برای سؤالات کودکان شان می افتند و متاسفانه بقیه یا دروغ می گویند یا با دادن یک جواب بی ربط به همه چیز پایان می دهند.

کودکان

سؤالات بی شمار کودکان

وقتی جواب را نمی دانیم

با اینکه امروزه ندانستن جواب سؤالات کودکان کاملا طبیعی است اما تقریبا 50درصد از پدر و مادرها از گفتن کلمه «نمی دانم» احساس خجالت می کنند و حتی ممکن است احساس حماقت به آنها دست بدهد. اما باید بدانید زمانی که صحبت از دانش و علوم جدید می شود، معمولا کودکان امروزی اطلاعات بسیار بیشتری نسبت به پدر و مادر خود دارند. امروزه اطلاعات کودکان به قدری افزایش پیدا کرده که 26درصد والدین معتقدند سواد آنها از فرزندان دبستانی شان کمتر است و در خیلی از موارد مانند کامپیوتر و اینترنت در مقایسه با بچه های شان هیچ چیزی نمی دانند.

پیشرفت تکنولوژی، جا ماندن والدین

پیشرفت تکنولوژی، استفاده از وسایل ارتباط جمعی مدرن مانند کامپیوتر، سی دی های آموزشی و تغییرات زیادی که در محتوای کتاب های درسی به وجود آمده باعث شده کودکان امروزی نسبت به والدین خود اطلاعات به روزتری داشته باشند و در بسیاری از مواقع سؤالاتی فراتر از سواد پدر و مادر خود بپرسند. جالب این جاست که یک پنجم والدین در این مواقع آرزو می کنند کاش بیشتر درس می خواندند یا مطالعه بیشتری می داشتند تا هیچ وقت در این وضعیت قرار نمی گرفتند.

جواب چه سؤالاتی را نمی دانیم

از مجموع سؤالاتی که معمولا کودکان می پرسند و والدین از دادن یک پاسخ روشن به آنها عاجزند می توان به موارد زیر اشاره کرد:«چرا آب دریا شور است؟ خدا کجاست؟ نوزادان چگونه متولد می شوند یا بی نهایت به چه معناست؟»

البته سؤالات ریاضی و علمی بیشتر از همه برای پدر و مادرها دردسر درست می کنند به طوری که نزدیک به 58درصد از آنها نمی توانند سؤال ساده ای مانند دلیل آبی بودن رنگ آسمان را جواب بدهند. زمانی که از والدین پرسیده می شود:«انرژی برق چگونه ساخته می شود؟» بیش از 67درصد از آنها دلیل آن را نمی دانند.

در برابر این سؤال:«نوزادان چگونه به دنیا می آیند؟» نیز والدین سعی می کنند با دادن پاسخ هایی مانند خدا آن را پشت در ما گذاشته است یا ما آن را پیدا کرده ایم کودک کنجکاو خود را قانع کنند.
سؤالاتی در مورد خدا و سرنوشت انسان ها بعد از مرگ هم از جمله مواردی هستند که بسیاری از والدین را به دردسر می اندازد. برای مثال زمانی که یک کودک از پدر خود می پرسد:«برای مادربزرگ بعد از مرگ چه اتفاقی می افتد؟» نزدیک به 40 درصد از والدین این گونه به فرزندشان جواب می دهند:«او پیش خدا رفته.» یا «مادربزرگ اکنون در بهشت است.» یا «او تبدیل به یک فرشته شده و همیشه در حال نگاه کردن به توست.

چگونه به سوالات بی شمار کودکان پاسخ دهیم

53
این مطلب مفید بود ؟30
برگرفته از تابناک -/ ر
وبگردی