
نمی خواهم یک آدم دقیقه نودی باشم!
بی وقفه می دوند، بدون اینکه از لحظه حال لذت ببرند. ولی چرا همیشه در اضطرابند؟ منشأ این شتابزدگی چیست؟ چگونه بیاموزیم که با آرامش دکمه «مکث» را بفشاریم؟
فردریک 39 ساله می گوید:«دیدن دقیقه هایی که به سرعت می گذرند مرا مضطرب می کند. همیشه احساس می کنم وقت کافی ندارم. به جای راه رفتن، می دوم و به جای جویدن غذا، آن را می بلعم.» فردریک اظهار می کند که این احساس «بیش از حد آزارش نمی دهد»، اما از مضرات آن آگاه است.
«وقتی روی اطرافیان و به خصوص بچه هایم فشار می آورم، به خوبی احساس می کنم که آنها را به ستوه می آورم و نمی توانم کاملاً از وجودشان لذت ببرم، چون همیشه دغدغه کارهای باقی مانده و گذر زمان را دارم.»
متاسفانه بیشتر ما به اشتباه فکر می کنیم هر چه مشغول تر باشیم، موفق تر هستیم. ما بدون این که متوجه باشیم دست به بازی غلطی زده ایم. این بازی گرچه ممکن است در زمینه ای موفقیتی برایمان به همراه داشته باشد، اما در طولانی مدت بسیار مضر بوده و اثرات بد جبران ناپذیری روی روح و روان و کل زندگی مان می گذارد. در حقیقت سرعت انجام کار به اندازه تمرکز و آرامشی که باید روی کار داشته باشیم، مهم نیست.
چگونه دقیقه نودی نباشیم؟
وقتی عجله می کنیم، در واقع خود زندگی را از دست می دهیم. اگر قدم هایمان را آرام تر کنیم و از سرعت دیوانه وار خود بکاهیم، می توانیم از موهبت و زیبایی های زندگی لذت ببریم و با شگفتی متوجه خواهیم شد باز هم همه چیز مرتب و کامل پیش خواهد رفت. اما چگونه؟
اولین و مهم ترین گام برای رفتاری آرام داشتن درک این موضوع است که اگر به جای پر کردن تمام لحظات زندگی تان با کارهای مختلف روزانه و با عجله انجام دادن آنها، رفتاری آهسته تر و پر از آرامش در پیش گیرید زندگی بهتری خواهید داشت. درحقیقت با این رفتار می توانید از هر لحظه زندگی تان بهترین فایده را ببرید.
مثلا:«غذایتان را با سرعت بخورید بدون این که از طعم آن لذت کافی ببرید بهتر است یا با حوصله و آرامش بخورید؟» «ده کار را ـ به خیال خودتان ـ در آن واحد انجام دهید مناسب تر است یا یک وظیفه مهم را تا انتها تمام و کمال انجام دهید؟» «برای دوست یا عزیزتان به اندازه کافی وقت بگذارنید بهتر است یا با عجله برایشان چند پیغام بگذارید؟»
چند راهکار ساده:
افراد به اصطلاح دقیقه نودی، افرادی هستند که روی زمان شان مدیریت نداشته و کاری را به آنها محول می کنیم دقیقا در زمان های آخر انجام می دهند. در این مقاله روشهایی را به شما می گوییم که کمک تان می کند تا یک آدم دقیقه نودی نباشید.
روشهای مدیریت زمان
خیلی ها وقتی کاری بهشان سپرده می شود در حالی که زمان دارند آنقدر دست دست می کنند تا به لحظات آخر مهلت می رسند. حتماً اصطلاح دقیقه نودی را شنیده اید که به این افراد اطلاق می شود. البته بعضی هم این زمان تعیین شده را رد می کنند و دیگر به عنوان افراد بدقول شناخته می شوند که نمی شود روی کار و زمان بندی شان حساب کرد. هر دوی اینها باعث می شود در کار فرد قابل اعتمادی نباشید. حتی اگر در دقایق آخر کار را به پایان برسانید و تحویل دهید به دلیل عجله احتمال اشتباه بالاست.
اگر از این افراد هستید و دوست دارید روش کاری تان را عوض کنید بد نیست نگاهی به این موارد بیندازید و سعی کنید آنها را رعایت کنید:
اگر زمان بندی کارها دست خودتان است سعی کنید زمان های محدودتر را در نظر بگیرید
برای انجام کارهای محول شده مثلاً به جای یک ماه یک هفته زمان در نظر بگیرید. این زمان را در جایی که همیشه مقابل دیدتان است بنویسید و قرار دهید تا مجبور شوید کار را در همین زمان انجام دهید. به این ترتیب انگیزه تان برای انجام کار بیشتر می شود و در زمان مناسب کار را انجام می دهید.
کارها را بررسی کنید و ببینید با کدام تقسیم بندی بهتر می توانید در زمان لازم کار را انجام دهید
کارها وقتی تقسیم بندی می شوند راحت تر انجام می شوند و کمتر به روز و لحظه آخر می افتند. می توانید بخش هایی که راحت تر هستید و بیشتر دوست دارید ابتدا انجام دهید تا انگیزه بیشتری پیدا کنید. البته در این زمینه افراد با هم متفاوت هستند و بعضی دوست دارند کارهای سخت را زودتر انجام دهند و از فکر کردن به آنها رها شوند.
چگونه دقیقه نودی نباشیم؟
اگر شما هم جزو آنها هستید کارهای سخت را زودتر انجام دهید و بعد بروید سراغ دوست داشتنی ها. با تقسیم بندی خرد خرد کارها در مهلت مقرر انجام می شود.
کارها و زمان بندی آنها را طوری بپذیرید که می دانید توان انجام آن را دارید
وقتی تمام روزتان پر از کارهای سنگین است واضح است که نمی توانید یک پروژه جدید را برعهده بگیرید و در زمان کم به سرانجام برسانید.
مسئولیت پذیری چیزی است که باعث می شود شما به زمان بندی کارها پایبند باشید
یکی از راهکارهایی که باعث می شود حس مسئولیت پذیری شما تقویت شود و در تحویل کارها وقت شناس باشید، این است که به دیگران زمان تعیین شده را بگویید. به دوستان یا همسر و فرزندان تان بگویید که باید در چه زمانی کار را تحویل دهید و از آنها بخواهید از شما درباره مقدار کار انجام شده و روند آن بپرسند. حتی می توانید از اپلیکیشن هایی که در این زمینه طراحی شده اند استفاده کنید تا مدام زمان تحویل کار به شما یادآوری شود. به این شکل کمتر می توانید با بهانه ها و توجیه های مختلف کار را عقب بیندازید.