
تبدیل عینک معمولی به آفتابی با یک کلید
عینک اولین بار در قرن سیزدهم میلادی در اروپا استفاده شد. با تکامل صنعت چاپ در قرن پانزدهم استفاده از عینک افزایش یافت اما در قرن حاضر و با اجرای برنامهٔ آموزش عمومی استفاده از آن گسترش یافته است. افرادی که از عینک طبی استفاده می کنند در صورتی که بخواهند در روز برای محافظت از چشمهایشان از عینک آفتابی استفاده کنند باید عینکشان را عوض کنند و همواره باید 2 عینک همراه داشته باشند.
دانشمندان موسسه فناوری جورجیا عینک طبی شفافی ارائه داده اند که کاربر می تواند به صورت دستی آن را به شکل عینک آفتابی تنظیم کند.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، لنزهای فتوکرومیک عینک ها حاوی مولکول های هالید نقره هستند که این مولکول ها در صورت قرارگرفتن در معرض نور فرابنفش خورشید، به طور موقت تغییر شکل می دهند؛ این موضوع موجب تیره شدن لنزها و فیلترشدن بخشی از نور می شود.
یکی از مشکلات چنین عینک هایی این است که تغییر وضعیت دادن از حالت شفاف به رنگی اغلب چند دقیقه زمان می برد و این موضوع هنگام رانندگی یا هدایت کردن هواپیما، نامطلوب است؛ علاوه بر این، در صورتی که فرد در سایه باشد، این عینک ها رنگی نمی شوند.
آفتابی شدن عینک با کلید
با این حال، کاربران عینک ارائه شده توسط موسسه فناوری جورجیا می توانند آن را در هر زمان و مکانی که بخواهند، فقط با یک کلید الکتریکی، رنگی یا شفاف کنند. لنزهای این عینک حاوی پلیمرهای الکتروکرومیک هستند که به جای نور فرابنفش به جریان الکتریکی واکنش نشان می دهند.
نمونه اولیه عینک ابداعی ترکیبی از پلیمرهای زرد، فیروزه ای، نارنجی و آبی است که این پلیمرها ظرف معدود ثانیه هایی، عینک را به رنگ قهوه ای در می آورند و تا 71 درصد نور ورودی را مسدود می کنند. با تغییردادن نسبت پلیمرها، می توان عینک جدید را
به رنگ های دیگری نیز درآورد.
جزئیات این فناوری در مجله ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شد.