
مواد لازم برای ته چین قیسی
- قیسی بخارپز شده:250 گرم
- پیاز:یک عدد
- اسفناج پخته شده:700 گرم
- زعفران آب کرده:1/4 پیمانه
- برنج :پنج پیمانه
- سینه مرغ پخته شده:یک عدد
- کره:50 گرم
- فلفل سفید:یک قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ:پنج عدد
- ماست:یک پیمانه
- روغن مایع:1/3 پیمانه
- نمک:به میزان لازم
طرز تهیه ته چین قیسی
برنج را بشویید و به مدت 2 تا 3 ساعت در آب و نمک خیس دهید.بعد آن را طبق معمول بجوشانید و آبکش کنید.برای ته چین بهتر است برنج را کمی زنده تر بردارید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزد تا داغ شود.بعد داخل روغن ،پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
سپس مرغ را به همراه اسفناج پخته شده ،قیسی های خرد شده ، نیمی از زعفران و کمی فلفل به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.و بعد از کمی تفت دادن از روی شعله بردارید.
زرده تخم مرغ را با همزن به مدت 5 دقیقه هم بزنید و بعد مقداری نمک ، بقیه زعفران و ماست را به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید و در آخر برنج را با آنها مخلوط کنید.
کف و دیواره قالبتان را با کره چرب کنید و به اندازه سه کفگیر از برنج داخل قالبتان بریزید بعد مقداری از مایه قیسی را روی برنج بریزید و این لایه ها را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.در ردیف آخر برنج را بریزید.
روی قالبتان را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کنید و قالب را در طبقه وسط فر به مدت یک ساعت و 15 دقیقه قرار دهید.
بعد قالب را از فر بیرون بیاورید و فویل روی آن را بردارید . سپس فر را روی دمای 150 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قالب را به مدت 10 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.
ته چین آماده شده را با ماست چکیده و خلال پسته تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد ته چین قیسی
ته چین قیسی جزو ته دیگ و ته چین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
ته چین قیسی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .